Krysset Brinner

en pod från Frandén & Rydén | 9 avsnitt

Skellefteå AIK-fokuserad hockeypodcast ur supportrarnas perspektiv

9. Griniga gamla gubbar

Säsongen är slut och Rasmus och Fredrik är gubbsura, bittra och ilskna på en helt ny nivå. Det var ju i år det skulle bli guld.

Fredrik är förbannad på mycket. Bland annat på Facebooksupportrar som ”gratulerar till silvret”. Rasmus är arg på prestationen i finalen, men märkligt nog inte på domarna.

Är man avundsjuk på Växjö? Rasmus ger svaret (spoiler: nej, det är man inte).

Fredrik drar en anekdot om hur biljettskojare ska hanteras. Rasmus lyssnar och lär.

Det snackas lite sillyrykten och R & F försöker desperat hitta motivation inför nästa säsong. Nånting positivt måste det väl finnas? Ja, läktarkulturen är på väg tillbaka!

Ta gärna en skvätt blanksprit i kaffet till det här avsnittet. Det kan behövas.

Nu åker vi..

Fri, 28 Apr 2023 06:00:00 +0200

8. Gubbjävlar, brandtal och mer klackrävar

Rasmus har en mancold och Fredrik ger sig på att hålla ett brandtal till nationen, eller åtminstone ståplats. Det går sådär.

Shinnimin har lämnat Växjö men Rasmus har hittat hans efterträdare – en spelare som var ytterst nära att hamna i AIK.

Fredriks fru Veronica blir utskälld på ståplats och som den vite riddare han är tar han henne i försvar (fyra dagar senare).

Vi knyter ihop säcken med underbara Tobbe och Robzon, och ägnar sedan mycket tid åt vackra, fina Simon Robertsson. Är han det bästa Bert gjort?

Fredrik lanserar nyorden ”stämningsproducenter och -konsumenter”. Och så pratar vi förstås om final 3, då ondskan besegrades.

Släng ut espressomaskinen i grovsoporna och koka dig en rejäl kanna ordentligt kaffe. Nu åker vi.

 

 

Fri, 21 Apr 2023 21:30:40 +0200

7. Klackrävar, Lövenhat och final!

Del 1 med radarparet Tobbe Hedlund och Robert ”Robzon” Karlsson drar gamla klackanekdoter och reder ut om det verkligen var bättre förr!

Vi snackar ner semifinalen mot Örebro och snackar upp den kommande finalen mot Sveriges mest identitetslösa klubb.

Och Löven! Fiasko i år igen, som vanligt är världen emot dem och som vanligt borde de egentligen gått upp. Fredrik får ordentlig feeling och Rasmus är inte sen att haka på.

Avsnittet kan innehålla svordomar och spår av Lövenhat, så se till att dina barn lyssnar noga. Gärna med kokkaffe i nappflaskan.

Väl mött!

Fri, 14 Apr 2023 16:56:49 +0200

6. Pierre Johnsson

I veckans avsnitt av Krysset Brinner – var går gränsen mellan vidskeplighet och ofredande? Är det värt att gå så långt att behöva förklara sitt hockeyintresse för en socialsekreterare? Vi går igenom era inskickade vidskepligheter och Fredrik betygsätter dem enligt Buremålsprincipen.

Rasmus och Fredrik armbågar sig denna gång in hos Pierre Johnsson som bjuder på bra snack i utbyte mot sockrade munkar. Fredrik skippar statistiksegmentet och provar istället på ett nytt överraskningssegment och låter sitt intervjuobjekt stå till svars. Hatade Pierre verkligen allt från Västerbottensost till Jocke Lindström under sin tid i Luleå?

Glöm inte att packa med kaffepulver och den gamla trofasta kannan innan era påskäventyr i skogen. Glad påsk!

Fri, 07 Apr 2023 09:00:00 +0200

5. Vem fan vill bo i Örebro?

AIK är klara för semifinal! Rasmus djupdyker (likt Örebros spelare) i motståndarlaget, Fredrik försöker lyssna men ”Örebro Aktiebolag Sport Hockeyklubb” är inte direkt hans favoritämne.

Rasmus sveper en liter kaffe och har därefter en långsökt teori om Linus Söderström och tifots påverkan på hans prestationer.

Fredrik konstaterar ödmjukt att det är hans förtjänst att AIK vände mot Rögle, och att rocken inte får följa med till Västra framöver.

Rasmus skäms över livetrummor och försöker få med sig Fredrik på det tåget. Det går sådär.

Fredrik får för sig att införa ett statistiksegment i podden. Rasmus suckar högt. Och hur uttalas egentligen Kiruna?

Häll upp en jättekopp java* och häng med, nu kör vi. *Gäller ej Rasmus, han ska inte ha mer kaffe.

Fri, 31 Mar 2023 13:18:11 +0200

4. Oskar Nilsson (och poddens första scoop!)

Vi bjöd in oss (med armbågen) till Oskar Nilssons kök och det blev ett par timmar obeskrivligt bra surr.

 

Bland många skratt kom det fram en väldigt varm och tänkande människa. Oskar Nilsson är en sån där människa som känns som en riktigt bra kompis efter fem minuter, trots att man inte känner honom alls.

 

Vi snackar om allt hur Nilsson hamnade i division 2, till vänskap mellan spelare. Vi får också veta hur en riktigt bra sign-on-bonus ser ut i norska ligan.

 

Dessutom gästar Oskars fru Lina podden, hon bjuder på ett par femstjärniga anekdoter om sin äkta make. Koka kaffet på sexan och fyll termosen, nu åker vi!

Swisha gärna till tifokassan: 123 686 27 00 Alla bidrag hjälper och ser till att vi kan fortsätta leverera tifon.

Tue, 21 Mar 2023 10:59:52 +0100

3. Jonathan Pudas

Jonathan Pudas berättar om sin farfars knän, förmågan att knyta näven i fickan genom motgångar och hur det är möjligt att han inte är AIF-are. Obekväm stämning uppstår i studion när Pudas får beröm.

Fredrik försöker passa in och gräver vidare i hatet mellan Kiruna och Gällivare. AIK:s biljettpriser sågas brutalt och Fredrik buremålsrejtar högt och lågt. Mest lågt. Vi får också veta varför Rasmus är sur den här veckan.

 

Vik in kaffekitteln över elden, nu åker vi.

Wed, 15 Mar 2023 04:00:00 +0100

2. Karin Granberg

Det svåra andra avsnittet!

Rasmus vet exakt hur grundserien slutar, men inte hur han ska fira guldet.
Vi träffar underbara Karin Granberg i ett ”med-rum” fullt med grejer vi inte känner igen. Fredrik ställer skjutjärnsfrågan ”gör det ont att spela hockey?” och använder svåra ord som ”etiskt försvarbart”. Rasmus försöker få Karin att bryta patientsekretessen. Och så får vi veta hur stark PG var som barn.

Koka kaffet, nu kör vi.

Fri, 03 Mar 2023 15:54:41 +0100

1. CHL och genomgång av truppen

Krysset Brinner är en podcast där vi snackar hockey ur ett Skellefteå AIK-perspektiv. Hellre smalt och djupt än brett och meningslöst.

I premiäravsnittet pratar vi om CHL. Varför lyfter aldrig turneringen, kunde man gjort saker annorlunda från början och har den någon framtid? Vi gör också en djuplodande genomgång av spelartruppen. Vem har argast ögon? Hur många Ryan Lasch kan PG lyfta? Och vad blir det av mazarinen? Koka kaffet och spänn fast bältet – nu åker vi.

Fri, 17 Feb 2023 10:54:32 +0100

Relaterade poddar

Cookies

Cookies