Allt Om Esport

en pod från Fragbite AB | 12 avsnitt

Allt Om Esport produceras av Fragbite i samarbete med Dagens Media. Varför en media-podd om esport? Esport är på alla Svenska annonsörers läppar, det är här man når ”the unreachables” – men den ständiga frågan är: Vad är egentligen esport och hur gör man för att aktivera sig mot målgruppen? Esporten är idag en av världens största sporter med ett estimat på över 1 miljard dollar i omsättning under 2019. Det är en bransch som bubblar som aldrig förr där fler sponsorer och annonsörer väljer att aktivera sig inom denna kategori. Podden har ett utbildande syfte där vi med intressanta gäster lyfter hela esportens eco systemet och inspirerar annonsörer/intressenter med engagerande business innehåll. Programledare är ingen mindre än Daniel Pereaux, som utanför poddandet är VD för esportsbolaget Fragbite AB. Vilka är alla möjliga kanaler man kan aktivera? Hur ser målgruppen ut? Vad säger framgångsrika marknadschefer om sina esportserfarenheter? Vilket värde skapar aktören för annonsören och målgruppen? Välkomna in till denna spännande värld!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Avsnitt 12: GeT_RiGhT – Christopher Alesund

Från att ha sovit på betonggolv i samband med lokala esportevent till att resa världen runt och bo på femstjärniga hotell och tävla i några av världens största arenaevent. Så ser resan ut för vår nästa gäst i ”Allt om esport”-podden. Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund är en av de största legenderna i Sverige och världen när det kommer till esport. I veckans avsnitt delar han med sig av sin bakgrund och hur man som annonsör kan jobba med spelare och lag på den absoluta toppnivån.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Tue, 05 Nov 2019 15:13:21 GMT

Avsnitt 11: Mediavision – Gunnar Klöfver

Esporten är här och nu. Ett av världens största esportsevent kommer till Stockholm nästa år. Många av de största företagen i världen har insett möjligheterna som finns med en satsning inom esporten. Men den stora massan har fortfarande svårt att förstå sig på vad esport är. Är det inte bara en fluga? Går det att äta esport? Men målgruppen är ju så svår att nå? I detta avsnitt av “Allt om Esport” pratar vi med Gunnar Klöfver från Mediavision som genom deras massiva datainsamlingar har stenkoll på hur målgruppen ser ut och svaret på alla frågor.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Tue, 22 Oct 2019 04:00:00 GMT

Avsnitt 10: Nordic Esport Summit (Content Lab) – Kunal Chopra

Esporten har vuxit sig större och starkare och attraherar idag en målgrupp som är svår att nå ut till. Det finns ett brus i form av exempelvis adblockers och nya preferenser hos målgruppen. Kunal Chopra har under en längre tid haft insikten om att esporten absolut inte är en fluga, esporten är här och nu. Genom Content Labs esportskonferens Nordic Esports Summit kommer besökarna att få ta del av nycklarna till hur man låser upp den här målgruppen och hur just ditt företag kan lära sig om “fenomenet” esport – så ditt företag på ett effektivt och rätt sätt kan nå ut till målgruppen.

Hur uppkom tanken att dra igång Nordens största esportskonferens? Vad är det som särskiljer Content Lab från andra aktörer inom sfären? Vad är det som gör att Content Lab kommer lyckas med sin satsning inom esport? Lyssna på det tionde avsnittet av “Allt om esport” för att veta hur just ditt företag kan lyckas inom esporten!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Tue, 08 Oct 2019 04:00:25 GMT

Avsnitt 9: Female Legends – Lillie Klefelt

”Många är rädda för att folk ska känna sig kränkta för att man gör en tjejsatsning”

Under ett esportsläger träffades de två coacherna Lillie Klefelt och Liza Lind. Under lägret märktes dessa två av en attitydskillnad mellan kvinnliga och manliga esportare. Resan för Female Legends började här genom att en Facebook-grupp startades. Sedan växte föreningen explosionsartat till vad de är idag – Sveriges största esportscommunity för tjejer och icke-binära.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Tue, 24 Sep 2019 04:00:00 GMT

Avsnitt 8: Kappa Bar – Klas Bergqvist

Kappa Bar föddes ur en stark vision och höga mål, företaget skulle bli esportfantastens andra vardagsrum. Tack vare ett målgruppsanpassat fokus och hårt arbete har Kappa Bar skapat något unikt och blivit den naturliga plattformen för esportsintresserade som vill ta en bit mat och kolla på esport i ett socialt sammanhang. I åttonde avsnittet av “Allt om Esport” pratar vi med Klas Bergqvist, ägare av Kappa Bar.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Tue, 10 Sep 2019 05:00:00 GMT

Avsnitt 7: Fragbite – Viktor Jendeby

”Du behöver inte sälja en datormus för att tala till den här målgruppen!”

Fragbite har i princip existerat sen esportens begynnelse och var i början en av aktörerna som var med och byggde upp esporten i Sverige. Idag är Fragbite ett bolag som hjälper kunder nå ut till the unreachables. I sjunde avsnittet av “Allt om esport” pratar vi med Viktor Jendeby, en av världens bästa Counter Strike coacher genom tiderna och även brand manager på Fragbite. Hur har Fragbite utvecklats över tiden för att bli en av de ledande aktörerna till att introducera kunder till esporten? Vilka insikter har Fragbite om esportens utveckling framåt? Lyssna på det sjunde avsnittet av podden “Allt om Esport” tillsammans med Viktor Jendeby, Brand Manager för Fragbite.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Tue, 27 Aug 2019 12:16:32 GMT

Avsnitt 6: Wehype – Robin Åström & Gustaf Smith

Influencermarketing har kritiserats på grund av dålig transparens, mätbarhet och struktur. År 2016 startades Wehype AB av Robin Åström, Gustaf- och Emil Smith med målet att förbättra influenceraffären genom en egenutvecklad plattform som erbjuder streamers möjligheten till annonsörsamarbeten – allt in the name of esports. I sjätte avsnittet av podden Allt Om Esport hör vi om WeHypes resa men framförallt hur man som annonsör kan aktivera sig i esporten genom influencermarketing. 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Tue, 13 Aug 2019 04:00:29 GMT

Avsnitt 5: HP – Stefan Bergdahl

En av världens största datortillverkare HP gick för några år sen in i esporten, en målgrupp man tidigare aldrig kommunicerat mot där man i princip valde att satsa hela sin konsument pc budget för att bli relevanta. I femte avsnittet av podden ”Allt Om Esport” berättar Stefan Bergdahl, VD för HP Sweden, varför och resultatet kring denna enorma satsning. 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Tue, 30 Jul 2019 05:00:00 GMT

Avsnitt 4: Philips – Erica Eliasson

Att köpa en målgrupp är något medieköpare försöker göra varje dag, men vad ger det egentligen för effekt? Går det att köpa målgruppen ”the unreachables”? Teknikjätten Philips är ett av världens största bolag som funnits över 128 år, men med stora muskler kommer ett stort ansvar menar Erica Eliasson, Nordic Marketing Manager på Philips. I fjärde avsnittet av podden Allt Om Esport hör vi hur Philips aktiverade sig i esporten, vilken effekt det gav men även det ansvaret annonsörer bär. 

Produceras av Fragbite AB i samarbete med Dagens Media.

Producent: Daniel Kauppinen (Fragbite)


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Tue, 16 Jul 2019 07:48:46 GMT

Avsnitt 3: Dreamhack – Tomas Lyckedal

”Om du ska nå ”the unreachbles” så måste du börja kommunicera mycket tidigare – effekten kommer ta lite tid”

Dreamhack AB, ett av världens största esportsbolag har haft en fantastisk resa sedan starten – från ett mindre dataparty till en av världens största festivaler mot esport&gaming intresserade. Tomas Lyckedal (Chief Strategy Officer, Dreamhack) menar att vi bara sett början av esportens utveckling trots sina 15 år i branschen, men varför vågar inte annonsörer ta hela klivet in i esporten och varför börjar man inte kommunicera i tid? I tredje avsnittet av podden ”Allt Om Esport” hör vi Tomas Lyckedal berätta om Dreamhacks resa och varför varumärken måste vakna upp!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Tue, 02 Jul 2019 05:00:00 GMT

Avsnitt 2: Universal Music – Gustav Käll

Universal Music Group, världens största skivbolag har tagit en tydlig position in i esportens värld. Med esports entreprenören Gustav Käll som Head Of Esports i spetsen har man precis lanserat världens första esport/gaming skivbolag: ENTER Records. I andra avsnittet av ”Allt Om Esport” berättar Gustav Käll om sin spännande satsning och hur man på bästa sätt når målgruppen ”the unreachables”.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Tue, 18 Jun 2019 05:30:00 GMT

Avsnitt 1: ARLA – Per Andersson & Filip Urde.

Ett av våra mest folkkära varumärken Arla och deras produkt Yoggi Yalla låg i kris med förlorade försäljningsvolymer år efter år. I första avsnittet av nya podden ”Allt Om Esport” berättar Per Andersson (Senior Category & Brand Manager) samt Filip Urde (Planner & Project Manager) hur de tog en stor risk för att lösa en stor kris med hjälp av esporten. 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Sun, 02 Jun 2019 18:27:19 GMT

Relaterade poddar

Cookies

Cookies