Kosttillskott

Varför borde du använda kosttillskott?

Kosttillskott är produkter som syftar till att komplettera kosten med näringsämnen, vitaminer, mineraler eller andra ämnen som kan vara svåra att få i tillräckliga mängder genom vanlig mat. Det finns en mängd olika kosttillskott tillgängliga på marknaden idag, inklusive vitaminer, mineraler, proteinpulver, BCAA, Ashwagandha och mycket mer.

woman standing surrounded by exercise equipment
Köp kosttillskott här!

Fördelar med att använda Kosttillskott

 • Fylla näringsmässiga brister

  Trots att en balanserad och varierad kost är den bästa källan till näringsämnen, kan det vara svårt att få i sig alla nödvändiga näringsämnen i tillräckliga mängder genom maten ensam. Kosttillskott kan vara användbara för att fylla eventuella brister och säkerställa att kroppen får de näringsämnen den behöver för att fungera optimalt.

 • Öka energi och vitalitet

  Vissa kosttillskott kan hjälpa till att öka energinivåerna och förbättra kroppens vitalitet. Till exempel kan B-vitaminer vara involverade i energiproduktionen, medan adaptogener som ginseng och rhodiola kan stödja kroppens stresshantering och öka uthållighet.

 • Förbättra prestation

  För idrottare och personer som tränar regelbundet kan kosttillskott vara till hjälp för att förbättra prestation och återhämtning. Proteinpulver kan bidra till muskeluppbyggnad och återhämtning efter träning, kreatin kan öka styrka och explosivitet, och koffein kan förbättra fokus och uthållighet.

 • Hälsosamt åldrande

  Vissa kosttillskott kan vara fördelaktiga för att stödja ett hälsosam åldrande och minska risken för åldersrelaterade sjukdomar. Antioxidanter som vitamin C och E, samt omega-3-fettsyror, kan skydda cellerna från skador och inflammation och främja kognitiv hälsa och hjärthälsa.

 • Stärka immunsystemet

  Vissa kosttillskott kan hjälpa till att stärka immunsystemet och skydda kroppen mot sjukdomar och infektioner. Vitamin C, D, E och zink är exempel på näringsämnen som kan stödja immunfunktionen och förbättra kroppens försvar.

 • Målgruppspecifika behov

  Vissa grupper kan ha särskilda näringsmässiga behov som kan vara svåra att möta genom maten ensam. Det kan inkludera gravida kvinnor som behöver extra folat och järn, äldre personer som kan ha svårigheter att absorbera näringsämnen från maten, eller vegetarianer och veganer som kan behöva komplettera med vitamin B12 och järn.

 • Bekvämlighet och tillgänglighet

  Kosttillskott kan erbjuda bekvämlighet och tillgänglighet när det gäller att få i sig specifika näringsämnen. De kan vara särskilt användbara för personer med speciella kostrestriktioner, livsstilar eller personer som har svårt att äta tillräckligt med varierad mat.

Läs mer om specifika kosttillskott

Cookies

Cookies