ZMA – Zink, Magnesium & B6

Vad är ZMA?

ZMA är en populär kosttillskottsblandning som består av zink, magnesium och vitamin B6. ZMA-tillskott sägs ge en synergistisk effekt genom att kombinera dessa tre näringsämnen. Denna kombination av näringsämnen har fått uppmärksamhet inom tränings- och fitnessvärlden på grund av dess påstådda fördelar för sömnkvalitet, återhämtning och hormonbalans.

Zink är en viktigt mineral som är involverat i över 300 enzymreaktioner i kroppen. Det spelar en avgörande roll i immunfunktionen, proteinsyntesen, DNA-syntesen och hormonproduktionen. Magnesium är också en essentiell mineral och är involverad i flera biokemiska processer i kroppen, inklusive muskelfunktion, energiproduktion och benhälsa. Vitamin B6 är en viktig vitamin som är involverad i många biokemiska reaktioner, inklusive produktionen av neurotransmittorer och hormoner.

oval white medication pills
Hos Life hittar du ZMA

Varför du bör använda ZMA

  • Förbättrad sömnkvalitet: ZMA kan hjälpa till att främja avslappning och djupare sömn, vilket kan leda till bättre vila och återhämtning.

  • Ökad muskelåterhämtning: ZMA kan bidra till att minska muskelsårhet och främja muskelreparation efter träning, vilket kan påskynda återhämtningen.

  • Hormonell balans: ZMA kan hjälpa till att balansera hormonella nivåer, inklusive testosteron och IGF-1, vilket kan vara fördelaktigt för muskeltillväxt och återhämtning.

  • Förbättrad styrka och prestation: ZMA kan ha positiva effekter på styrka, explosivitet och idrottsprestation genom att optimera muskelfunktionen.

  • Immunstöd: ZMA kan bidra till att stärka immunsystemet och främja en sund immunfunktion, särskilt genom dess innehåll av zink.

Det är viktigt att notera att effekterna av ZMA kan variera mellan individer och att ytterligare forskning behövs för att bekräfta dess påstådda fördelar.

Vi Rekommenderar

Man Boost

A+

249 SEK – 90 kapslar

A+ Man Boost innehåller bland annat ”ZMA”, en kombination av magnesium, zink och B6 och som är populär i tillskott riktade till män. Magnesium är viktigt för bland annat muskelhälsan och energiomsättningen , zink bidrar till att bibehålla normala testosteronnivåer i blodet medan B6 bidrar till att reglera hormonaktiviteten.

Till Produkten

Magnesium 375mg

Great Earth

169 SEK – 100 kapslar

Magnesium 375 mg innehåller hela 7 olika former av magnesium och är utformad med Great Earth’s mineraltransportsystem Portamins för optimalt upptag av mineraler i mag-tarm kanalen. Portamins består av lättlösliga och lättupptagliga mineralformer som citrat, glukonat, askorbat, malat, succinat och aminosyrakelat. 

Till Produkten

Zink 25mg

Holistic

165 SEK – 90 kapslar

Mineralet zink är ett av kroppens viktigaste mikronäringsämnen och är nödvändigt för en mängd processer – en av kroppens riktiga superhjältar med andra ord. Zink finns bland annat i bönor, solrosfrön, mandel, nötter, pumpakärnor, skaldjur, ostron och nötkött.

Till Produkten

Cookies

Cookies